wyszedł syrop z agawy i dodałem do herbaty miodu. Mało to wegańskie, ale do dramatu + 10:) Ogłoś święto! Właśnie zostałeś przebudzony i bogowie dali Ci znak: http://www.tlustezycie.pl/2013/07/czemu-syrop-z-agawy-nie-jest-zdrowy.html
[...] tej z glutenem - łyżeczka proszku do pieczenia - pół łyżeczko sody - łyżeczka cynamonu - płaska łyżeczka imbiru w proszku - pół szklanki orzechów włoskich - pół szklanki syrop agawy lub cukier ostatecznie (u mnie cukier+słodzik) - łyżka ostroprestu Składniki mokre na ciasto -1,5szkalnki tartej marchewki - 3/4 prażonych jabłek (ok 2szt [...]
[...] w sobie (bo miód to pustynia i produkt praktycznie bez wartości odżywczych). Trochę cynku, trochę miedzi i chyba manganu. Nie używam, nie śledziłem. Oglądałem kiedyś syrop z agawy, ale raz: drogi, dwa podejrzany skład. Inaczej sprawa się ma z ananasem i bananem Ananas jest super. Pod linkiem znajdziesz obrazek "nutrional target map". [...]
[...] Fruktoza jest obecna w wielu produktach spożywczych. Szczególnie bogate w fruktozę są niektóre owoce – rodzynki, figi, morele suszone, śliwki suszone, winogrona, gruszki, syrop glukozowo-fruktozowy, wysokofruktozowy syrop kukurydziany, syrop klonowy, syropy owocowe, miód, sacharoza, syrop z agawy. Fruktoza może powodować bóle brzucha, [...]
[...] ten może być polecany dzieciom ze względu na swoją lekką konsystencję, delikatny smak i dużą zawartość wit. A która m.in zmniejsza ryzyko wystąpienia krzywicy. Słodzony jest syropem z agawy. Składniki: przecier z dyni, woda, syrop z agawy, mus jabłkowy 10% (jabłka, cukier), ziarno pszenicy 2,7%, płatki owsiane 1,8%, skrobia kukurydziana, kasza [...]
[...] tam szkodliwych skutków jej stosowania. Natomiast w Ameryce Południowej liście stevi od stuleci są używane do tradycyjnej medycyny indiańskiej po leczenie cukrzycy typu II. Z innych naturalnych zamienników cukru to znam jeszcze syrop z agawy, z yaconu i cukier palmowy, napewno zdrowe ale też drogie zamienniki cukru i sztucznych słodzików
[...] "Fruktoza jest obecna w wielu produktach spożywczych. Szczególnie bogate w fruktozę są niektóre owoce – rodzynki, figi, morele suszone, śliwki suszone, winogrona, gruszki, syrop glukozowo-fruktozowy, wysokofruktozowy syrop kukurydziany, syrop klonowy, syropy owocowe, miód, sacharoza, syrop z agawy. Fruktoza może powodować bóle brzucha, wzdęcia, [...]
Masz rację w tym kontekście. Odniosłeś się do takich produktów jak suszone owoce, syrop glukozowo-fruktozowy, wysokofruktozowy syrop kukurydziany, syrop klonowy, syropy owocowe, miód, sacharoza, syrop z agawy. Niemniej jednak nie demonizowałbym świeżych owoców na rzecz wyżej wymienionych przeze mnie właściwości. Notabene nasz gatunek na ścieżkach [...]
Dzięki Dudek };-) U mnie oczywiście poranny dramat grecki. Pora barbarzyńska, a na dodatek wyszedł syrop z agawy i dodałem do herbaty miodu. Mało to wegańskie, ale do dramatu + 10:)
Tak, zmodyfikowałam jedynie ten cukier. Ja do smaku słodzików jestem przyzwyczajona, więc to dla mnie nie problem, ale na początku faktycznie mi nie smakowały. Aha, no i zrobiłam własną mieszankę mąk - 100g kukurydzianej i po 50g gryczanej i ryżowej. Niestety nie wiem, czy możemy stosować syrop z agawy :/
[...] z tłuszczami, a nie "dorobiłam" białka. No cóż. Moje hormony dopominały się czegoś słodkiego z racji babskich dni, więc zrobiłam sobie omlet z wiórkami kokosowymi + syrop z agawy. Niebo w gębie, ale sypnęło mi się do jajek aż 60 g wiórków. Następnym razem sobie odsypię do innego naczynia i nie będę sypać prosto w ciasto ;-) Na obiad z [...]
Megan, robiłaś dokładnie wg przepisu, tylko zamieniłaś cukier na stewię, tak? Mi wszelkie słodziki strasznie nie smakują, toleruję jedynie syrop z agawy, a chyba nie można?
[...] tl z ww jest o tyle niedobra, ze ciagle stymulujesz trzustke do duzej produkcji insuliny zeby zbijac gwaltownie podnoszacy sie cukier we krwi (takie sniadanie typu syrop z agawy, banan, mleko i platki to strzal jakbys conajmniej robila obciazenie glukoza). W koncu Twoje tkanki stana sie oporne na insuline i zacznie sie jazda. Masz malo [...]
A tak patrząc na miskę, to proponuję poszukać w podwieszonych wątkach i przeczytać "co jedzą ladies". Dużo masz "wynalazków" w tej misce. Syrop z agawy - sama fruktoza, kupne sosy i kupne mięsa - przetworzone, chemią podsypane. Buraczki - czemu nie domowe? Nie kosztują dużo czasu. I te straszne wafle:) Spróbuj powoli zamieniać takie [...]
A tak patrząc na miskę, to proponuję poszukać w podwieszonych wątkach i przeczytać "co jedzą ladies". Dużo masz "wynalazków" w tej misce. Syrop z agawy - sama fruktoza, kupne sosy i kupne mięsa - przetworzone, chemią podsypane. Buraczki - czemu nie domowe? Nie kosztują dużo czasu. I te straszne wafle:) Spróbuj powoli zamieniać takie [...]